سلولیت چیست؟ درمان سلولیت با دستگاه، تغذیه و تمرین

تاریخ انتشار : 03 آذر 1403 تعداد بازدید ها : 5 نویسنده : دسته بندی : مقالات پزشکی مقالات پزشکی

سلولیت، درواقع به حالتی به وجود آمده بر روی پوست گفته می‌‌شود که به واسطه آن برآمدگی‌ها و فرورفتگی‌هایی بر سطح پوست ظاهر می‌شود. برای آن دسته از افرادی که در بیشتر یا بخشی از بدن خود دچار سلولیت هستند، این واژه تداعی کننده حالتی ناخوشایند است؛ چرا که سبب بروز پوستی ناهموار با حفره‌هایی به اصطلاح پنیری شکل شده‌است. به طور کلی سلولیت بیشتر در ناحیه ران‌ها و باسن پدیدار می‌شود. اما بسیاری از افراد آن را در قسمت بازو‌ها، ساعد یا اطراف سینه نیز تجربه می‌کنند.

در ادامه این مطلب از
#.


3 روش برتر برای تقویت طبیعی سلول های بنیادی

 

رژیم غذایی خوب و تمیز پر از مواد مغذی سلول های بنیادی:

غذا دارو است و رژیم غذایی ما عامل مهمی در چرخه های بازسازی طبیعی بدن ما است. گنجاندن غذاهای سازگار با سلول های بنیادی در رژیم غذایی شما اولین عامل فوق العاده ای برای تقویت رشد طبیعی سلول ها است. روزه داری متناوب یک فعال کننده سلول های بنیادی است و مشخص شده است که باعث بازسازی سریع سلولی می شود. انواع توت ها مانند توت سیاه، گوجی بری، انار، زغال اخته و تمشک همگی به بهبود سوپراکسید دیسموتاز که یک آنتی اکسیدان قوی است کمک می کنند. این آنزیم دارای فلاونوئیدهای کاهش دهنده التهاب است و برای کاهش استرس اکسیداتیو مرتبط بسیار عالی است، که عاملی حیاتی در حمایت از سلامت بهینه کبد است و به جلوگیری از درد مفاصل کمک می کند.

خوب بخوابید و تایم خود را تنظیم کنید:

تحقیقات انجام شده در موسسه سلول های بنیادی نشان داده است که کمبود خواب یا بی خوابی برای عملکرد سلول های بنیادی در بدن بسیار مضر است.

کاهش خواب شبانه به 4 ساعت (به جای 8) توانایی سلول های بنیادی برای مهاجرت را نزدیک به 50 درصد کاهش می دهد در حالی که چرخه های خواب مناسب 7-8 ساعت برعکس عمل می کند و شاخص های کمی و کیفی سلول های بنیادی در گردش را تجدید می کند.

از محصولات سمی و مواد شیمیایی محیطی دوری کنید:

یک واقعیت ناگوار زندگی مدرن این است که هر روز ما در معرض هزاران ماده شیمیایی مضر از طریق هوا، غذا یا محصولات شخصی که استفاده می کنیم، قرار می گیریم. اگرچه مقادیر این مواد شیمیایی خطرناک بسیار کم است، اما قرار گرفتن در معرض تجمعی و روزانه به مرور زمان افزایش می یابد. آنها می توانند به توانایی بدن برای حفظ سلامت مناسب و پاسخ های خودایمنی آسیب بزنند.

بسیاری از این مواد شیمیایی رایج به ایجاد اختلال در مسیرهای حیاتی در شیمی سلولی کمک می کنند زیرا به تنظیم سیستم ایمنی، تولید هورمون، تشکیل سرطان و عملکرد سیستم عصبی مربوط می شوند. کنترل همه این عوامل خارجی همیشه آسان نیست، اما ما می‌توانیم درباره محصولاتی که می‌خریم و می‌خوریم آگاهانه تصمیم بگیریم. تحقیق کنید و برچسب محصولات مراقبت شخصی را که ممکن است قصد خرید آن را داشته باشید، بخوانید، مانند کرم های ضد آفتاب، محصولات پاک کننده، محصولات لباسشویی، محصولات دندان و مو.


سلولیت چیست ؟

اگرچه سلولیت سبب بروز تغییراتی در ظاهر پوست می‌شود اما نمی‌توان آن را به چشم یک بیماری نگریست. درواقع سلولیت تهدیدی برای سلامت انسان نیست و از این رو نیازی به درمان ندارد. اما ممکن است افراد به علت ظاهر ناهمگون پوست خود در پی راه حالی برای جلوگیری از سلولیت یا برگرداندن پوست به حالت قبلی خود باشند.

اما سلولیت چیست؟ در بدن انسان رشته‌هایی وجود دارند که وظیفه آن‌ها همبندسازی پوست و اتصال پوست به عضلات زیرین آن است. از طرفی بین بافت پوست و عضلات زیرین آن، توده‌های چربی وجود دارد. زمانی که این توده‌های چربی بزرگ می‌شوند، پوست را به سمت بالا می‌کشانند اما رشته‌های همبندسازی پوست سرجای خود می‌مانند. همین امر سبب بروز ناهماهنگی بر روی سطح پوست و ایجاد برآمدگی یا فرورفتگی می‌شود. این پدیده را سلولیت می‌نامند.

اما چه عاملی سبب بروز چنین پدیده‌ای می‌شود؟ در ادامه به بررسی علل بزرگ شدن توده‌های چربی بین بافت پوست و عضلات پرداخته و خواهیم دید که اصلی‌ترین علت به وجود آمدن سلولیت چیست.

 

 


علت به وجود آمدن سلولیت چیست؟

با توجه به توضیحی که پیشتر درباره ماهیت وچیستی سلولیت ارائه شد، اکنون می‌دانیم آنچه این ناهمگونی بر روی پوست را ایجاد می‌کند، کششی است که بزرگ شدن توده‌های چربی در بافت پوست ایجاد می‌کنند.

اما علت بزرگ شدن این توده‌های چربی چیست؟  شاید با شنیدن اسم توده‌های چربی در این اندیشه باشید که چاقی یا مصرف بی‌رویه غذاهای چرب می‌تواند علت بروز چنین مشکلی باشد، اگرچه این موضوع توسط علم پزشکی رد نشده‌‌است و با توجه به رابطه مستقیم توده‌های چربی با نوع تغذیه انسان منطقی به نظر می‌رسد، اما سلولیت عوامل و علل موثرتر و جدی‌تری دارد.

درواقع چاقی یا اضافه‌وزن در به وجود آمدن سلولیت موثر هستند؛ اما در میان فهرستی از عوامل، ژنتیک و مشکلات هورمونی جایگاه ویژه‌ای‌تری را به خود اختصاص داده‌است. از این رو افرادی که دارای تناسب اندام هستند نیز ممکن است به پدیده سلولیت مبتلا شوند.

لازم به ذکر است که سلولیت در زنان بیشتر از مردان به چشم می‌خورد که دلیل آن نیز وجود توده‌های چربی بیشتر و فعال‌تر در نواحی ران‌ها، پاها، باسن و اطراف سینه است. کم‌تحرکی وعدم داشتن فعالیت کافی در دوران بارداری نیز می‌تواند سبب بروز سلولیت در فرد شود.

اما نباید فراموش کرد که تهدیدی تحت عنوان خطر سلولیت وجود ندارد و این پدیده آسیبی به بافت‌های بدن انسان وارد نمی‌کند. البته مطالعات بر روی دلایل به وجود آمدن سلولیت همچنان ادامه دارد و در هیچ صفحه‌ای از علم علت دقیق و قطعی برای آن درج نشده‌است، اما با این وجود راه‌های درمانی متنوعی برای مقابله با آن یافت شده است که به کارگیری آن‌ها می‌تواند تا حدود زیادی به از بین بردن سلولیت کمک کند.

 

 


درمان قطعی سلولیت

سلولیت را با نام پوست پرتقالی نیز می‌شناسند؛ چرا که ناهمواری‌های پدید آمده توسط آن شباهت زیادی به پوست پرتقال دارد.

موارد زیادی وجود دارند که قاتل سلولیت بوده و می‌توان از آن‌ها به عنوان درمان قطعی سلولیت استفاده کرد. برخی از این موارد به شرح زیر هستند:

- ورزش منظم و فعالیت کافی

- کاهش مصرف فست‌فود و غذاهای چرب

- افزایش مصرف سبزیجات و میوه به خصوص به صورت خام

- داشتن خواب کافی

- مصرف کافی آب

- ترک سیگار و سایر دخانیات

- عدم مصرف الکل

- پرهیز از نشستن‌ طولانی

- دریافت ماساژ‌های پوستی مرتب

در کنار این موارد که رعایت و به‌کار‌گیری آن‌ها مربوط به سبک زندگی و عادات روزمره فرد است، پماد رتینول برای درمان سلولیت می‌تواند موثر باشد.

اگرچه سلولیت پدیده‌ای است که می‌تواند به یک دغدغه برای فرد تبدیل شود اما عارضه‌ای نیست که نتوان آن را درمان کرده یا از بین برد. درمان قطعی سلولیت را می‌توان با انجام ترکیبی موارد مذکور حاصل شد.

در موارد حاد که فرد از وجود این عارضه در بدن خود إحساس ناخوشایند و نامطلوبی دارد می‌تواند توسط یکی از اقدامات زیر نسبت به مقابله و درمان سلولیت اقدام نماید:

  • لیپوساکشن
  • لیزر
  • رادیو فرکانسی یا RF
  • مزوتراپی
  • کرم‌های رفع سلولیت

خطر سلولیت زمانی می‌تواند به یک تهدید جدی برای انسان تبدیل شود که با عدم رعایت رژیم غذایی صیح وعدم داشتن تحرک کافی توده‌های چربی زیر پوست بزرگتر شده و سبب بیشتر نمایان شدن ناهمواری‌های پوست یا ازدیاد حفره‌ها و برآمدگی‌ها شود. چرا که در چنین شرایطی امکان بروز حساسیت‌های پوستی، اگزما و سایر بیماری‌های پوستی بسیار بالا است.

 

 


پیشگیری از سلولیت حاد

سلولیت حاد می‌تواند منجر به بروز عفونت‌های پوستی شود. این عارضه می‌تواند نیازمند مصرف آنتی‌بیوتیک باشد. در صورت عدم توجه به عفونت پوستی ناشی از سلولیت عوارض به شرح زیر گریبان‌گیر فرد بیمار است:

  • قطع عضو یا قسمتی که دچار عفونت است
  • آسیب بافتی یا ابتلا به بیماری کانگرن
  • آسیب اندام‌های داخلی و زیرین بافت آسیب دیده
  • ورود عفونت به قلب شخص بیمار و حتی مرگ


بیماری‌های تشدید کننده سلولیت

یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند سلولیت را گسترش داده و آن را به مرحله حاد نزدیکتر نماید، دیابت است. زخم‌های ناشی از بیماری دیابت می‌تواند با عفونت‌های جدی همراه باشد. بروز این زخم‌ها بر روی بافت پوستی مبتلا به سلولیت عوارض جبران ناپذیری به همراه دارد.

به همین منظور بیماران دیابتی مبتلا به سلولیت باید در تمیز نگه داشتن منافذ پوست خود کوشا بوده و از بروز ترک‌های پوستی، زخم و آبسته در پوست خود جلوگیری نماید.

همچنین می‌بایست با داشتن تحرک کافی و برخورداری از رژیم غذایی مناسب میزان چربی و قند موجود در بدن خود را کنترل نمایند. یک رژیم غذایی مناسب که به شما کمک کند از شر چربی‌های اضافه خلاص شوید و نه‌تنها به تناسب اندام شما کمک کند، بلکه برای درمان سلولیت و سلامتی شما مفید باشد؛ رژیمی است که از یک مشاور تغذیه مجرب دریافت کرده باشید. بهاره ابوفاضل شاهین شهر یک مشاور تغذیه مجرب است که با تایید از وزارت بهداشت، به شما کمک می‌کند تا به وزن ایده‌آل خود برسید و در کنار آن مواد مغذی کافی برای حفظ سلامتی بدن شما تامین شود. برای دریافت رزیم لاغری اختصاصی خود، همین حالا بر روی #ابوفاضل شاهین شهر، به سایت اصلی ه شوید.

 

پرینت مقالـه

می پسنـدم0

افزودن به علاقه مندی

اشتراک گذاری

اندازه متن 14

ارسال دیدگاه